Tériszony-híd Kínában

Posted by

Sokkot kapnak többen a leghosszabb üvegpallójú kábelhídon. 12 méter híján fél kilométer hosszú, az észak-kínai Hopej tartományban vasárnap megnyitott, merész szerkezet. Óvatos léptekkel merészkedtek át az első látogatók a világ leghosszabb üvegpallójú kábelhídján Kínában. Az északon fekvő Hopej tartomány egyik mély, sziklás völgye fölé kihúzott élményátjárót a vasárnapi megnyitón háromezer látogató kereste fel. Az építők célja az volt, hogy a festői szépségűként emlegetett Hongyang tájvidéken serkentsék az idegenforgalmat az üveghíddal. Egy belföldi turista így nyilatkozott:
“Szerintem nagyon lenyűgöző. Megéri a kirándulás, hogy az ember részese lehessen az élménynek, érezni a világ tetején a boldogságot!”
A beruházó, Hebei Bailu Group helyettes vezetője arról beszélt a megnyitón, hogy úgy tervezték meg a hidat, hogy egyszerre háromezer embert kibírjon, de a biztonság kedvéért egy időben csak hatszáz turistát engednek az üvegpallóra. A 488 méter hosszú híd közepén több látogatót sokkol a tériszony, annak ellenére, hogy a mérnökök szerint teljesen biztonságos a szerkezet.