A mama és a baba 25 éves

Posted by

Tudod, hogy még csak 25 éves vagyok? Ez az embrió és én lehettünk volna akár legjobb barátok is – mondta az édesanya kislánya születése után nem sokkal a CNN tévécsatornának. Tina Gibson lánya, Emma ugyanis 2017. november 25-én született, de egy olyan embrióból, melyet még 1992. október 14-én fagyasztottak le.
Carol Sommerfelt, az Embriológiai Labor vezetője a Nemzeti Embrió-adományozó Központban a Huffington Postnak elárulta, hogy Emmát március 13-án olvasztották fel.Tinát saját bevallása szerint sokkolta, mikor megtudta, hogy az embrió, melyet testében hordoz nagyjából ugyanannyi idős, mint ő maga. A kis Emma így valószínűleg a legidősebb lefagyasztott embrió, mely élve született meg – maga mögé utasítva ezzel az előző rekordert, aki “csak” 20 éves volt születésekor.
Én csak egy kisbabát akartam – mondta el Tina, akit nem érdekel, világrekordot döntöttek-e lányával. Férjével, Benjamin-nal nem lehetett közös gyermekük, ezért fordultak egy teljesen megtermékenyített embrióért az adományozó központhoz. A központ olyan, megtermékenyített embriókat adományoz leendő szülőknek, akiket genetikai szüleik nem használtak fel, és régóta fagyasztott állapotban tárolják őket. Eddig íly módon a központ 700 sikeres terhességhez járult hozzá, köztük Tináéhoz is.
Jeffrey Keenan, aki az embrió-transzfer egyik lebonyolítója volt, azt reméli, hogy ez a történet arra buzdítja majd a szülőket, akik nem használták fel összes, lefagyasztott embriójukat, hogy adományozzák őket olyan szülőknek, akiknek másképp nem lehet gyereke. – Azt reméljük, hogy ez a történet elgondolkoztatja azokat, akiknek évek, évtizedek óta várakoznak lefagyasztott, megtermékenyített embriói, és megfontolják, hogy íly módon életre hívják őket. (euronews)