Autópályára zuhant a vonat

Posted by

Kisiklott egy vonat az Egyesült Államokbeli Seattle közelében, legkevesebb hárman életüket vesztették és több mint százan megsérültek. Több kocsi az alatta futó autópályára zuhant, összenyomva az arra haladó járműveket.
Az Amtrak vasúttársaság járműve egy új, a Seattle és Portland közötti utat 10 perccel lerövidítő vonalon, tette meg első útját éppen, amikor egy felüljárónál kisiklott. A baleset után a vonat vezetője azonnal hívta a központot. Elmondta, hogy éppen a kanyarban vannak, az I-5-ös autópálya felett húzódó hídnál, ahol kisiklottak. Még nem tudja ki, hogy van, mennyi a sérült, vagonokat lát mindenfelé, az autópályára is lezuhantak.
A vonaton 77 utas és hét fős személyzet tartózkodott.
Az első vizsgálati eredmények alapján az Amtrak-vonat 129 kilométer per órás sebességgel haladt egy olyan szakaszon, ahol 30 mérföld, azaz kevesebb, mint 50 kilométer per óra a megengedett sebesség. Ennek okát még vizsgálják.
Az Amtrak elnöke azt mondta, hogy a túl gyorsan haladó vonatokat lelassító vagy éppen megállító automata nem volt bekapcsolva. Ugyanakkor a vonalon többször, jól látható táblák jelzik, hogy mikor és mennyire kell lelassítani.
(euronews)