Texas Mexikó része, mondják a palesztinok

Posted by

JERUZSÁLEM – A Palesztin Hatóság közölte, hogy – válaszul Donald Trump amerikai elnök bejelentésére, hogy Jeruzsálemet ismeri el Izrael állam fővárosának – Texast Mexikó részének ismeri el, mivel 1840-ben erőszakkal hódították el. „A Rio Gradétól északra és keletre lévő terület nagyon fontos a mexikói nép számára”, jelentette ki egy palesztin szóvivő. „Mexikó uralta ezt a területet, mielőtt megérkeztek volna az amerikai telepesek és bevezették a rabszolgaságot. Ezt követően Polk elnök hadserege meghódította ezt a területet és arra kényszerítette az országot, hogy adja fel Kaliforniát, Új Mexikót, Arizona nagy részét, Nevadát és Utahot, valamint Wyoming és Colorado egyes részeit. Hamarosan ezeket az államokat is Mexikó részeként ismerjük majd el.
Mahmud Abbasz palesztin elnök kijelentette, hogy ez a mexikói-amerikai kapcsolatok újfajta megközelítése, és kifejezte reményét, hogy enyhülni fog a biztonsági kérdések és a bevándorlás okozta feszültség. „
Megértjük, hogy Texas, ez a mexikói állam szent hely számos idekötődő amerikainak, de számukra biztonságot jelenthet a megoldás, mivel a két állam és az ezeket elválasztó fal nem volt kivitelezhető” – mondta Abbasz. „Ezenkívül Texas legtöbb lakosa beszél spanyolul”.
A Mexicovárosban lévő palesztin konzulátust hamarosan Houstonba költöztetik, hogy hivatalosan is elismerjék a megszállt területet Mexikó részének”.

 

A Beaverton álhíre